OZON TERAPİ

Romatizmal hastalıklar, Ankilozan spondilit, Romatoid Artrit, Hepatitler, ilaca bağlı kc enzim yükseklikleri, eklem kireçlenmeleri, Fibromiyaji, kronik yorgunluk sendromu sağlık sorunlarına ozon tedavisi uygulamaktayız.

Ozon Nedir?

Ozon 3 oksijen molekülünden oluşan bir gazdır. Doğal çevremizde var olan ozonu genellikle bizi atmosferdeki zararlı UV ışınlarından koruyan özelliği ile tanırız. Oysa ozon bizi sadece UV ışınlarından korumakla kalmaz; diğer pek çok alanda yaşam kalitemizi yükseltir.

Ozon tedavisi yöntemleri nelerdir?

Ozon terapi hastalığa ve hastaya uygun olmak üzere vücuda farklı yollarla uygulanabilmektedir

Majör Yöntem: En yaygın kullanılan bu metotla hastanın 50-100 ml kanı alınarak, dozu belirlenmiş ozonla karıştırıldıktan sonra tekrar kişiye geri verilmektedir

Minör Yöntem: Kişiden alınan 2-5 cc kan,belirlenmiş dozda ozonla karıştırılarak kas içine enjekte edilmektedir.

Subkutan Uygulama: Belirlenmiş doz ve hacimdeki ozon gazı ince uçlu iğne ile cilt altına enjekte edilir.

Vücut Boşluklarına Ozon Gazı Verilmesi: Makat yoluyla, vajinal ve kulak yoluna püskürtme ile ozon verilebilmektedir.

Eklem İçine Ozon Gazı Verilmesi: Eklem rahatsızlıklarında uygun bir iğne ile belirli dozda ozon gazı eklem içine verilmektedir.

Torbalama Yöntemi: Diyabetik yaralar gibi kapanması güç yaraların tedavisinde uygulanan bir yöntemdir.

Ozonlanmış Ürünlerin Kullanılması: Ozonlu su, ozonlu yağ gibi ozonlanmış sıvıların haricen sürülmesi şeklinde uygulanabilmektedir.

Astım, Amfizem, KOAH türündeki solunum yolu hastalıklarında ozon, oluşan oksidatif strese uyumu sağlamaktadır.

Bronşiyal astım tedavisinde temel sorunlar enfeksiyonların kontrolü, immün sistemin güçlendirilmesi, bronşların obstrüksiyonu, allerjik reaksiyonlar ve oksijen azlığıdır. Obstrüktif akciğer hastalıklarında aynı zamanda pulmoner hipertansiyon gelişimi de sıktır.

Nefes alıp verme zorluğu yaşayan astım hastası kanında oksijen oranının düşmesi ve karbondioksitin artması sorunlarını yaşamaktadır. Ozon bu hastalarda enfeksiyon etkenlerinin giderilmesi yanında immun sistemin güçlendirilmesi, kanın yüksek enerjili oksijenlenmesi yoluyla tedavi edici olmaktadır.

Ozonun vazodilatör etkisi bu hastaların rahatlamasına neden olur. Kanın oksijen taşıma kapasitesi artar bu sayede dokularda gelişen hipoksi giderilmektedir.

Ozonun endotel hücrelere etkisi sonucu düz kasların gevşemesi ile bronş spazmı çözülmektedir. Bu da solunumun rahatlamasına yol açar.

Kronik Bronşit solunum yolu hastalıklarının en sık görülenlerindendir Bu hastalıkta azalmış olan lokal ve genel savunma gücü ozon tedavisiyle güçlenmektedir. T lenfositler ve T helper hücrelerinde artış sonucunda serumda Ig A ve IG M yapısındaki immunoglobulinler de yükselir. Dolaşımda immün kompleksler artar ve fagosit nötrofiller aktive olur. Bronşların inflamasyonu azalır. Bunlar solunumun rahatlamasına ve salgı miktarında azalmaya neden olur.

Ozon tedavisi sonucunda bu hastaların boğulma hissi, zor nefes alıp verme şikayetleri süratle düzelmektedir.
Diğer yandan normal olarak kullanmak zorunda oldukları ilaçların dozu da azalmaktadır.

Ozon Tedavisi ile ilgili bilgi almak için (0212) 823 25 09 veya (0531) 991 80 51 numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz